ANN - Арионум Процесорски Крипто Валута Кодиран во ПХП - Macedonian ANN

Post Reply
SLPTome
Posts: 4
Joined: Fri Jan 19, 2018 9:12 pm

ANN - Арионум Процесорски Крипто Валута Кодиран во ПХП - Macedonian ANN

Post by SLPTome » Sat Jun 16, 2018 5:31 pm

Сакаме со гордост да го објавиме Арионум, нова крипто валута изградена од нула!


Image
Вовед

Арионум е дизајниран со иднината на ум, на пазар каде растот ги победува сите очекувања. Арионум има за цел да понуди безбеден систем за електронско плаќање кој може да ги скали без деградирани перформанси или деградирано корисничко искуство. Нуди фиксна 0,25% такса за сите трансакции, максимално до 10 АРО и има динамична трансакција на граница по блок, овозможувајќи му да остане во чекор со сé поголем број трансакции во секое време.

Една од главните предности на Арионум е тоа што е целосно напишана од нула во ПХП, еден од најпопуларните програмски јазици во светот. Додека ПХП не е толку брзо како Ц + +. на пример, голем број на развивачи кои лесно можат да го разберат и развијат ПХП и Арионум компензира за ова.
Главната инспирација е Биткоин белата хартија на Сатоши Накамото, но целиот код е размислуван и напишан од програмерите за да се задржи оригиналноста.

Арионум се смета за демократска и егалитарна монета, без претходно минирани монети, долг период на рударство, без такси за развој и алгоритам кој го користи просечниот корисник со расположиви процесорски ресурси, наместо рударски фарми.

Спецификации

Име: Арионум / Arionum
Симбол: ARO
Блок време: ~ 4 минути
Награда за рударство: Почнува со 1000 и се намалува за 10 секој 10800 блокови
Време на рударство: 8 години и 4 месеци
Пред Рударство - НЕМА
Трансакција: Секогаш 0,25%, Максимално 10 Арионум
Блок хаш: sha512
Алгоритам за рударство: Argon2i + SHA512
Вкупна понуда на монети: 545.399.000
Алгоритам за потпис: крива secp256k1 ECDSA
DB Backend: MySQL / MariaDB
Whitepaper: https://www.arionum.com/wp.pdf

Мапа на Развој
Блокчаин Експлорер - Завршен
Базен - Завршен
Виндос ПХП пакет - Завршен
Виндос ГУИ паричник - Завршен
Систем за зачувување - Завршен
Виндос ГУИ Рудар - Завршен
Целосен AПИ - Завршен
Лотарија на Блокчаин - Завршен
JSON-RPC API-како биткоин (за полесна интеграција преку размена) - Завршен
Додај На размена - Завршен
Андроид паричник - Завршен
Линукс паричник
Мак ГУИ паричник
iOS паричник
Систем на средства
Систем за алијас
Платен процесор
Директориум на сајтови кои прифаќаат ARO

Линкови за корисници на Арионум

Изворен код за јазол: https://github.com/arionum/node
ЦЛИ Лесен Паричник: https://github.com/arionum/lightWalletCLI
Рудар : https://github.com/arionum/miner (доказ за концепт, застарен сега)
Џава Рудар: https://github.com/ProgrammerDan/arionum-java (Создадено од ProgrammerDan)
Python Рудар: https://github.com/protovist/arionum-miner (Создадено од Протоист)
Ц++ Рудар: https://bitbucket.org/cryptogone/ariocppminer (Создадено од Cryptogone, има надомест од 0,5% dev)
Рудар со Графичка Карта: https://bitbucket.org/guli13/arionum-gpu-miner (Создаден од Гули, има надомест од 0,5% dev)
Виндос пакет: https://www.arionum.com/files/ArionumWin.zip (За водич, проверете: http://aropool.com/info)
Виндос Лесен Паричник: https://www.arionum.com/LightArionumC/setup.exe (Извор: https://github.com/arionum/lightWalletGUI)
Андроид паричник: https://play.google.com/store/apps/deta ... ubedpixels (Извор: https://github.com/CuteCubed/Arionum-Wallet-Android - Created by Cuby)
Изворниот код на базата: https://github.com/arionum/pool (бета)
JSON-RPC API: https://github.com/arionum/json-rpc (бета, симулира API на биткоин)Официјални Линкови
Официјален веб-сајт: https://www.arionum.com
Блок Експлорер: https://arionum.info
Форум: https://forum.arionum.com
Најчесто поставувани прашања: https://forum.arionum.com/viewtopic.php?f=13&t=11

Социјална мрежа
Твитер: https://twitter.com/ArionumCrypto
Дискорд: https://arionum.info/discord/
Телеграм: https://arionum.info/telegram/
Фејсбук: https://www.arionum.info/facebook
Јутуб: https://www.arionum.info/youtube
Стеемит: https://www.arionum.info/steemit

Базени
Официјален базен: http://aropool.com
Официјален мал рударски базен: http://aro.cool
Базен на DecardCoin: http://hashe.rs/
Базен на OvErLoDe: http://arionum.rocks
базен на x23a1s: http://aro.kiramine.com/
Базен на Jammy: https://aro.party

Фонд за развој
ARO: 5WuRMXGM7Pf8NqEArVz1NxgSBptkimSpvuSaYC79g1yo3RDQc8TjVtGH5chQWQV7CHbJEuq9DmW5fbm CEW4AghQr
LTC: LWgqzbXGeucKaMmJEvwaAWPFrAgKiJ4Y4m
BTC: 1LdoMmYitb4C3pXoGNLL1VRj7xk3smGXoU
ЕТH: 0x4B904bDf071E9b98441d25316c824D7b7E447527
BCH: qrtkqrl3mxzdzl66nchkgdv73uu3rf7jdy7el2vduw

Размена
Mercatox - https://mercatox.com/exchange/ARO/BTC
OctaEx - https://octaex.com/trade/index/market/aro_btc [луѓето пријавија проблеми со повлекувања на крипто валути, предлагаме да го повлечете вашиот аро додека не се решат проблемите)

Ако сакате да го поддржите развојот на Арионум, можете да донирате на адресите наведени погоре.

Post Reply